In primul rand trebuie clarificat un lucru. Exista 2 tipuri de Dj. Cei care lucreaza in cluburi si se adreseaza unui anumit public (house, tehno, dub step etc) si Dj-i care sunt specializati in evenimente private, precum nunti, botez-uri etc. Acestia se adreseaza unui public foarte variat. La o nunta exista invitati de toate varstele si in general din diverse medii sociale.

Recomandarea noastra este sa alegeti un Dj specializat in evenimente private.

Cum alegeti din multimea de oferte care sunt pe piata? Cea mai simpla varianta este sa alegeti un dj care v-a placut in cadrul unui eveniment la care ati participat. Daca nu ati fost atat de norocosi va ramane internetul. Nu recomandam targurile de nunti pentru alegerea Dj-ilor (sau a altor servicii) deoarece preturilor vor fi mereu mai mari. Organizatorii solicita taxe foarte mari pentru participarea la astfel de targuri si automat toti furnizorii vor mari preturile pentru a acoperi cheltuielile. Pe langa aspectul financiar, in general, la astfel de targuri participa Dj care sunt la inceput de cariera si incearca sa se promoveze.

Dupa o simpla cautare pe google dupa criteriul “dj nunta” va vor aparea aproximativ 3.000.000 de rezultate. Va recomandam sa rasfoiti primile pagini si sa va axati pe rezultatele naturale (in partea din dreapta, precum si in primele 3 pozitii de sus apar link-urile sponsorizate – practic oricine plateste poate aparea in aceste zone).

Noi va sugeram sa alegeti 3-4 dj si sa stabiliti intalniri cu acestia.

Criteriile dupa care trebuie sa alegeti un dj sunt urmatoarele:

  • sa cunoasca genurile de muzica pe care le doriti la evenimentul vostru.
  • sa detina aparatura specializata atat pentru mixat cat si pentru sonorizare (un laptop si 2 boxe nu inseamna aparatura profesionala).
  • sa fie deschis sugestiilor voastre dar sa vina si cu propuneri.
  • sa va ofere posibilitatea semnarii unui contract, emiterii unei facturi si a unei chitante.
  • sa va prezinte materiale video de la evenimente unde a participat ca si dj.